Wooden Wonderland: grappige serveerplankcreaties

Wooden Wonderland” klinkt als een creatief en leuk concept voor het serveren van voedsel op unieke serveerplanken gemaakt van hout. Hier zijn enkele grappige serveerplankcreaties die je kunt overwegen om een glimlach op het gezicht van je gasten te toveren:

  1. Dierenvrienden: Maak serveerplanken die de vorm hebben van verschillende dieren, zoals een giraffe met een lange nek waar je snacks aan kunt hangen, een olifant met een platte rug voor grotere gerechten, of een pinguïn kerstcadeau voor werknemers met uitsparingen voor kleine hapjes.
  2. Puzzelplank: Maak een serveerplank in de vorm van een puzzelstuk met verschillende kleine uitgesneden stukjes waar je diverse voedselitems op kunt plaatsen. Gasten kunnen dan hun eigen puzzel van smaken samenstellen.
  3. Emoji Expressieplank: Snijd verschillende emoji-gezichten uit in de planken en serveer voedsel dat past bij de uitdrukkingen. Bijvoorbeeld: een knipogende emoji voor lekkere traktaties, een lachende emoji voor desserts, en een verbaasde emoji voor verrassingsgerechten.
  4. Reisrouteplank: Maak een serveerplank in de vorm van een landkaart en plaats verschillende gerechten op locaties die overeenkomen met bekende steden of landen. Voeg bijvoorbeeld sushi toe aan Japan, pasta aan Italië en taco’s aan Mexico.
  5. Groeiende tuinplank: Maak een plank met de vorm van een tuinperceel en plaats verschillende voedselitems als ‘planten’. Gebruik bijvoorbeeld gehakte groenten en fruit om de indruk van een kleurrijke groeiende tuin te geven.
  6. Glimlachende zonplank: Snijd een zonvorm uit in het midden van de plank en plaats verschillende voedingsmiddelen als stralen rondom de zon. De stralen kunnen bestaan uit hapjes zoals kaas, fruit en vleeswaren.
  7. Seizoensplanken: Creëer serveerplanken die passen bij verschillende seizoenen. Voor de herfst kun je een plank maken in de vorm van een blad met herfstige lekkernijen, terwijl je voor de zomer kunt kiezen voor een plank in de vorm van een zonnebril met frisse, verkoelende gerechten.
  8. Gekke gezichtsplank: Maak serveerplanken met uitsparingen voor ogen, neus en mond. Plaats voedsel op de juiste plekken om grappige gezichten te creëren. Denk aan groenteschijfjes voor ogen, dips voor de mond en bijvoorbeeld een worstje als neus.
  9. Oversized etenswaren: Maak serveerplanken in de vorm van enorme voedingsmiddelen, zoals een gigantische hamburger, een reusachtige ijslolly of een supergrote pizza. Plaats verschillende snacks op de plank om het idee van overdaad en plezier te benadrukken.
  10. Interactieve spellenplank: Ontwerp een serveerplank met een speels element, zoals een doolhof of een schuifpuzzel, waarop gasten stukjes voedsel kunnen bewegen om bij hun favoriete hapjes te komen.

Onthoud dat veiligheid en hygiëne belangrijk zijn bij het maken van serveerplanken. Zorg ervoor dat het gebruikte hout voedselveilig is en dat de planken goed schoon te maken zijn. Veel plezier met het creëren van je eigen “Wooden Wonderland” met grappige serveerplankcreaties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *